+40 727305458 WhatsApp

Case de vanzare Arad | Case-Arad.ro

Cauta

Pasi si acte necesare pentru construirea unei case prin programul Prima Casa

Pasi si acte necesare pentru construirea unei case prin programul Prima Casa
Programul Prima Casa se apropie cu pasi repezi de final. Chiar daca Ministerul de Finante intentioneaza sa suplimenteze fondurile cu 200 milioane euro, specialistii imobiliari spun ca banii ar mai ajunge pentru doar cateva luni.

Cei care vor sa cumpere sau chiar sa ridice o casa prin programul Prima Casa trebuie sa se grabeasca.
Programul Prima Casa a fost ales cu precadere de catre clientii care au vrut o locuinta gata construita, desi se adreseaza si celor care vor sa isi ridice o casa de la zero. Insa numarul celor care au ales aceasta varianta nu a fost nici pe departe la fel de ridicat, nici in cea de-a patra editie a programului guvernamental.
Cand vine vorba de constructia unei case, bancile sunt chiar mai rezervate decat atunci cand finanteaza achizitia unui apartament. Programul Prima Casa nu permite constructia casei in regie proprie, astfel ca trebuie aleasa o firma de constructii avizata.
Mai mult de atat, constructia trebuie finalizata intr-o perioada bine definita. Dupa ce se semneaza contractul, casa trebuie sa fie gata in maximum un an si jumatate, termen ce poate fi prelungit in anumite situatii cu inca 12 luni, dar numai cu acordul bancii.
Un aspect demn de interes este acela ca beneficiarul nu primeste banii in mana, ci banca plateste constructorul pe etape, in functie de cum evolueaza lucrarile de constructie.
„Este avantajos din punctul de vedere al executantului, atata vreme cat transferul banilor nu intarzie prea mult, iar proiectul ales este bine facut. In general, gradul de detaliere al unui proiect finantat prin programul Prima Casa trebuie sa fie foarte ridicat”, spune inginer Bogdan Georgescu.
Sursa: www.casamea.ro